Special Olympics håndbold i Team Esbjerg HK

Pressemeddelelse

Den 6. september slår Team Esbjerg HK dørene op for et helt nyt håndboldtiltag i klubben.
Det Faglige Hus – med hovedsæde i Esbjerg – er sponsorer for Special Olympics i Danmark. De tog i foråret initiativ til et møde med Parasport Danmark om etablering af et Special Olympics håndboldhold i Team Esbjerg HK.

Mette Jul fra Det Faglige Hus fortæller: Vi er rigtig glade for, at det nu er lykkedes at få etableret et
håndboldhold i Speciel Olympic regi i Esbjerg. Vi går ind i det, fordi Det Faglige Hus har succes og vind i sejlene, og derfor har vi også overskud til at give en hånd med til glæde for en gruppe af personer, der er mere udsat end de fleste af os. Vi håber, at det nye håndboldhold vil få det sjovt med sporten, og ligesom alle andre blive glade og få energi af at dyrke motion ”.

Initiativet blev hilst velkommen i Parasport Danmark, da forbundet de seneste 3 år har haft et
satsningsområde omkring inklusion af idrætsudøvere med udviklingshandicap i almenklubber.

Projekt Special Olympics i Almenidrætten har i samarbejde med specialforbundene Badminton Danmark, Dansk Håndbold Forbund, Floorball Danmark og Dansk Boldspil Union oprettet 31 nye idrætstilbud til mennesker med udviklingshandicap.

”Erfaringer viser, at det betyder meget for spillerne at dyrke idræt i en almen idrætsklub, hvor de bliver
medlemmer på lige fod med andre i klubben, og jeg glæder mig over, at vi nu også i Team Esbjerg kan
tilbyde Special Olympics håndbold. I en idrætsklub kan de identificere sig med andre idrætsudøvere. Ud over at have et udviklingshandicap bliver de nu også opfattet som rigtige håndboldspillere”, fortæller ambassadør for Special Olympics Håndbold, Jesper Jensen, der også er cheftræner for dameligaholdet i Team Esbjerg.

Det kommende håndboldtilbud er blevet mødt med begejstring og stor opbakning fra kommunens
bofællesskaber, hvor en del spillere vil komme fra. Også i Team Esbjerg HK vækker det nye håndboldtilbud begejstring: ” Vi er en fortsat voksende håndboldklub, der repræsenterer såvel bredde som elite i alle aldersklasser fra U4 til senior. Derfor var det også helt naturligt for os, at vi gik positivt ind i samarbejdet om at etablere et hold i Speciel Olympic regi. Det er også med til at sende et signal om, at vi er en klub for alle”, fortæller formand Søren Mellerup.

Special Olympics: Special Olympics er en særlig stævneform der henvender sig til personer med
udviklingshandicap. Idrætten er stort set den samme som vi kender fra almenidrætten – der er således ikke særlige regler for fx fodbold, ligesom der heller ikke er særlige Special Olympics klubber.

Hvem kan deltage?
Kender du nogen, der kunne have glæde af at blive en del af håndboldholdet, så er alle velkommen til den første træning onsdag den 6. september kl. 20 i Blue Water Dokken i Esbjerg. Alle, der møder op denne aften, får en t-shirt og 2 fribilletter til REHH’s første hjemmekamp den 7. september. Vil du vide mere, kan du kontakte Lykke Guldbrandt fra Parasport Danmark på tlf. 2910 3130.

For at være kvalificeret til at deltage i Special Olympic skal man være mindst 8 år gammel og være
udviklingshandicappet/have generelle indlæringsproblemer. Der ligger ikke IQ-målinger o.l. til grund for denne definition, men man skal i hverdagen (skole, arbejde, familieliv, boligsituation) være afhængig af
særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

http://www.specialolympics.dk/frontpage/?id=1743

Projekt Special Olympics i Almen Idrætten:
http://www.specialolympics.dk/document/default.asp?documentID=1224&id=1938